Διεύθυνση

Γενικός Διευθυντής

Ανδρέας Καρανίκας

Ο Ανδρέας Καρανίκας γεννήθηκε στην Αθήνα, εισήχθη ως μαθητής της Ά Γυμνασίου κατά την Ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και αποφοίτησε από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Χαϊδαρίου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση «Σύνθεσης».

Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Πειραιά και Πρόεδρος του από το 2009-2018, παρουσιάζοντας πληθώρα αφιερωμάτων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και του Πειραιά αλλά και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Έχει γράψει και ενορχηστρώσει μουσική για θέατρο και έχει συμμετάσχει σε πολλές μουσικές παραστάσεις ως Πιανίστας. Το 2013-2014 ανέλαβε την μουσική διδασκαλία και ενορχήστρωση του μιούζικαλ «Grease…is the word» που ανέβασε ο Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείο Πειραιά με μαθητές και απόφοιτους του σχολείου, στο θέατρο Άννα & Μαρία Καλουτά. Έχει συμμετάσχει ως συνοδός πιάνου σε εξετάσεις Μιούζικαλ για την απόκτηση τίτλων του LCM (London Colege of Music). Από το 2014 δημιούργησε και διευθύνει τη Χορωδία «Gospel Choir Ensemble». Το 2016 συμμετείχε στο μιούζικαλ “ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ”, παραγωγή ΑΚΡΟΠΟΛ, ως συνοδός πιάνου, ενώ το 2018 διεύθυνε την ορχήστρα στις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης (Φεβρουάριος-Μάρτιος) στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ. Το 2017 συμμετείχε στο μιούζικαλ “Jesus Crist Superstar”, παραγωγή ΑΚΡΟΠΟΛ, ως συνοδός πιάνου.

Είναι δάσκαλος Ανωτέρων Θεωρητικών στο Ωδείο Τερψιθέας ενώ από το 2017 έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του Ωδείου Έμπνευση.

Διευθύντρια Σπουδών

Μάρω Φραγκούλη

Η Μάρω Φραγκούλη γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις ωδειακές πιανιστικές σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο, αποκτώντας Πτυχίο Πιάνου (Άριστα παμψηφεί και διάκριση) και Δίπλωμα Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί και β’ βραβείο), στην τάξη της Μ. Κάσσαρη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά (Πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας) στο Πρότυπο
Μουσικό Κέντρο Πειραιά, στην τάξη του Σ. Αθανάσουλα. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου φοίτησε με υποτροφία εξαιρετικής επίδοσης από το Ι.Κ.Υ. και το Ν.Α.Τ. Αποφοίτησε (ως αριστούχος) με καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, στις Επιστήμες Αγωγής (Θεωρία Πρακτική και Αξιολόγηση Διδασκαλίας). Ασχολείται με την ερμηνεία και απόδοση πιανιστικών έργων διαφορετικών δημιουργών, συνθετικών τάσεων και εποχών. Διδάσκει (Πιάνο και Θεωρητικά ) στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, και στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά.

Ωδείο Έμπνευση © 2021.