Messy play

Messy play

Messy play είναι το ελευθερο αισθητηριακο παιχνίδι. Είναι το παιχνιδι που λερώνει και επιτρέπει τον πειραματισμό, την εξερεύνηση και την διασκέδαση.

Οφέλη: ‌ανάπτυξη των αισθήσεων:οι διαφορετικές υφές και χρώματα των υλικών του messy play απαιτουν τη χρήση όλων των αισθήσεων γεγονος που συμβάλει στην ανάπτυξη τους και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. ‌κινητικές δεξιότητες:τα παιδια κινούνται ελευθερα στο χώρο, πηδάνε, τρέχουν.ασκουν το σώμα και εξασκούν τις λεπτες δεξιότητες και τον οπτικοκινητικο συντονισμό. ‌γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιοτητες: η ελευθερη έκφραση και δημιουργία χαρίζουν στο παιδι την αυτοπεποίθηση που θα οδηγήσει στην επικοινωνία αρχικά πιο πρώιμου τρόπου (χειρονομίες, σχηματα, αντικείμενα) που θα εξελιχθεί σε αρτιο προφορικο λόγο. ‌ενίσχυση φαντασίας και συγκέντρωσης: ολα τα υλικά, οι μεταξυ τους λειτουργίες και ιδιότητες, τα χρώματα, ο πειραματισμος και η περιέργεια που απαιτουν εξάπτει και ενισχυει την φαντασία. Παράλληλα, η αφοσίωση που χρειάζεται οδηγεί στην ενδυνάμωση της συγκέντρωσης, κατ επέκταση και των δεξιοτήτων μάθησης. ‌αισθητηριακα οφέλη, κοινωνικοτητα, αυτοεκτίμηση και αυτοπεποιθηση,εκφραση, χαρά, δημιουργία.

Υλικά messy play: τα υλικά του messy play καλυπτουν ένα ευρυ φάσμα υφων. Ξηρές υφές, όπως ρυζι, χωμα, αλευρι, άμμος, μαλακες υφές , ζυμαρια, πλαστελινες, υγρές υφές, νερο, μπογιές, και πιο κολλωδεις και ενδιαφέρουσες υφές για τα παιδια , όπως slime, obleek, πηλός, διεγείρουν όλες τις αισθήσεις για μια ολοκληρωμένη εμπειρία για την καλυτερη λειτουργία του παιδικου εγκεφάλου. Για μικρότερες ηλικίες χρησιμοποιούνται 100% βρώσιμα υλικά.

Δηλώστε συμμετοχή

    Ωδείο Έμπνευση Σαλαμίνας © 2024.