Νικόλας Φωστήρας

Μπουζούκι
Brief info

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Στην ηλικία των 13 ετών μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου και ολοκλήρωσε και τις γυμνασιακές του σπουδές. Ταυτόχρονα, αρχίζει μόνος του να μαθαίνει μπουζούκι. Η αγάπη του για το όργανο όμως είναι τέτοια, που τον οδηγεί πίσω στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει την εκμάθηση του οργάνου στον τόπο που γεννήθηκε. Στην Ελλάδα μαθαίνει και τρίχορδο και τετράχορδο μπουζούκι.
Εργάζεται ως επαγγελματίας Α ́ τάξης συνοδεύοντας με το μπουζούκι του καλλιτέχνες όπως τον Δημήτρη Μητροπάνο, τη Σωτηρία Μπέλλου, τον Γιάννη Ντουνιά και πολλούς άλλους επώνυμους καλλιτέχνες.
Μετά από 25ετή συνεργασία σε όλους τους επώνυμους χώρους μουσικής στην Ελλάδα, επιστρέφει στη Μελβούρνη και σπουδάζει ανώτερα θεωρητικά μαθήματα μουσικής και σύνθεσης στο πανεπιστήμιο Box Hill Institute.

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
Hands on music school, Μελβούρνη, Αυστραλίας.:Θεωρία μουσικής στον σουρεαλισμό και τζαζ αρμονίας
Σχεδιασμός και εφαρμογή προγράμματος διδασκαλίας και σχεδίων των
μαθημάτων. Προετοιμασία μαθητών για σχολικές συναυλίες και
προγραμματισμένες μουσικές εμπειρίες. Προετοιμασία μαθητών για
πρακτικές και εξετάσεις.
Melbourne music education school Μελβούρνη, Αυστραλίας: Καθηγητής μουσικής παραγωγής. Διδασκαλία λογισμικών Logic Pro X, και Live Ableton. Μίξη ήχου τεχνικές ηχογράφησης και επεξεργασία ήχου.
Ρεπορτάζ Κοσμικό Κέντρο Μπουζουκίστας: Συνοδεύοντας την Σωτηρία Μπέλλου με τρίχορδο μπουζούκι
Δίας Κοσμικό Κέντρο Μπουζουκίστας: Συνοδεύοντας τον Γιάννη Ντουνιά με τετράχορδο μπουζούκι.

ΜΕΘΟΔΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ
Προσαρμόζει τόσο την προφορική παράδοση της εκμάθησης τρίχορδου και τετράχορδου μπουζουκιού όσο και μια θεωρητική προσέγγιση που ενσωματώνει τη μουσική θεωρία και όλες τις σύγχρονες συμβάσεις της μουσικής γλώσσας.
Περιλαμβάνει τις σωστές θέσεις των δακτύλων, κλίμακες (δρόμοι), ασκήσεις για τα δάχτυλα και πένας, τεχνικές εκτέλεσης, τραγούδια και οργανική μουσική μπουζουκιού.
Ως περαιτέρω βελτίωση, η ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ περιλαμβάνει επίσης πρόσθετη εκπαίδευση σε μελέτες ενορχήστρωσης και παραγωγής ήχου που σχετίζονται με την παραγωγή μουσικής του μπουζουκιού. Τα λογισμικά Sibelius, Logic Pro X και Ableton Live χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους μαθητές να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην παραγωγή ήχου και στη μίξη.

Ωδείο Έμπνευση Σαλαμίνας © 2024.