Ανδρέας Καρανίκας

Ανώτερα Θεωρητικά & Πιάνο
Brief info

Ο Ανδρέας Καρανίκας γεννήθηκε στην Αθήνα, εισήχθη ως μαθητής της Ά Γυμνασίου κατά την Ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και αποφοίτησε από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Χαϊδαρίου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση «Σύνθεσης».

Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Πειραιά και Πρόεδρος του από το 2009-2018, παρουσιάζοντας πληθώρα αφιερωμάτων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και του Πειραιά αλλά και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Έχει γράψει και ενορχηστρώσει μουσική για θέατρο και έχει συμμετάσχει σε πολλές μουσικές παραστάσεις ως Πιανίστας. Το 2013-2014 ανέλαβε την μουσική διδασκαλία και ενορχήστρωση του μιούζικαλ «Grease…is the word» που ανέβασε ο Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείο Πειραιά με μαθητές και απόφοιτους του σχολείου, στο θέατρο Άννα & Μαρία Καλουτά. Έχει συμμετάσχει ως συνοδός πιάνου σε εξετάσεις Μιούζικαλ για την απόκτηση τίτλων του LCM (London Colege of Music). Από το 2014 δημιούργησε και διευθύνει τη Χορωδία «Gospel Choir Ensemble». Το 2016 συμμετείχε στο μιούζικαλ "ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ", παραγωγή ΑΚΡΟΠΟΛ, ως συνοδός πιάνου, ενώ το 2018 διεύθυνε την ορχήστρα στις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης (Φεβρουάριος-Μάρτιος) στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ. Το 2017 συμμετείχε στο μιούζικαλ "Jesus Crist Superstar", παραγωγή ΑΚΡΟΠΟΛ, ως συνοδός πιάνου.

Είναι δάσκαλος Ανωτέρων Θεωρητικών στο Ωδείο Τερψιθέας ενώ από το 2017 έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του Ωδείου Έμπνευση.

Ωδείο Έμπνευση Σαλαμίνας © 2024.