Νεκταρία Μπακαρόζου

Σαξόφωνο - Πνευστά Όργανα - Ανώτερα Θεωρητικά
Brief info

Η Νεκταρία Μπακαροζου γεννήθηκε το 1993 , μεγάλωσε στη Σαλαμίνα όπου και ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στο πιάνο στην ηλικία των οκτώ ετών στο ωδείο Αμπελακίων Σαλαμίνας. Σε ηλικία 12 ετων εισήχθει στην φιλαρμονική Δήμου Σαλαμίνας όπου και διδάχθηκε Σαξόφωνο. Έμεινε ως σταθερό μέλος για 7 έτη ενώ τα δύο τελευταία εκτελούσε καθήκοντα υπαρχιμουσικου .Ταυτοχρονα συνέχισε τις σπουδές στο πιάνο, θεωρητικά της μουσικής και διεύθυνσης μπάντας στο Εθνικό ωδείο Πειραιά όπου κρύθηκε πτυχιούχος. Επίσης συνέχισε και τις σπουδές της στα πνευστά στο ωδείο ηχώ και έλαβε πτυχίο Σαξοφώνου. Παράλληλα έλαβε γνώσεις 2 ετών βυζαντινης μουσικής από το πνευματικό κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιά. Επισης είναι απόφοιτος του μουσικού σχολείου Πειραιά, όπου ήταν μέλος για 6 έτη στην ορχήστρα και φιλαρμονική του Μουσικού σχολείου στα καθήκοντά του Άλτο Σαξοφώνου. Το 2012 εισήχθει στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου ανακηρύχθηκε Πτυχιούσος στην κατεύθυνση των μουσικών επιστημών. Μεταξύ άλλων μαθημάτων παρακολούθησε και έλαβε μέρος στις απολυτηριες εξετάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου σε όλο των κύκλο μαθημάτων διεύθυνση ορχήστρας, διεύθυνσης χορωδίας και κλαρινέτου.
Το 2015 έγινε μέλος στην ορχήστρα Νέων Κερατσινίου στα καθήκοντά του Σαξοφώνου Τenore και βοηθού Μαέστρου ενώ παράλληλα εργάστηκε από το 2015 μέχρι το 2020 στα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου Κερατσινίου ως καθηγήτρια θεωρητικών μαθημάτων.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες στα καθήκοντά του Σαξοφώνου με τις φιλαρμονικές Σαλαμίνας , Μουσικού σχολείου Πειραιά και Κερατσινίου καθώς επίσης και ως συνοδός πιάνου στη χορωδία Πρωτόκλητος Σαλαμίνος.
Από το 2021 έως και σήμερα ειναι Αρχιμουσικός στη Νεοσύστατη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και υπεύθυνη στο τμήμα διδασκαλίας των πνευστών και κρουστών οργάνων της φιλαρμονικής.

Ωδείο Έμπνευση Σαλαμίνας © 2024.